Якщо ви пам'ятаєте густу бороду з інею в бабусиному холодильнику, то вам буде цікаво і корисно дізнатися, які системи розморожування використовуються в сучасних холодильниках. Розморожування призначене саме для усунення інею або снігу, що утворюється всередині холодильника при його роботі. Для холодильної камери використовується автоматичне розморожування – крапельне або система під назвою No Frost. У більшості холодильників використовується крапельне розморожування. Працює воно так: ззаду холодильника розташований випарник. Коли компресор зупиняється, лід, що утворюється на цьому елементі, що охолоджує, тане, вода стікає вниз, через злив, у спеціальну ванну. Ванна тепла, розташована на компресорі, і вода звідти випаровується. Цей процес відбувається постійно і непомітний для власників холодильника. Для морозильної камери використовується ручне розморожування або система No Frost. Ручне розморожування означає, що при необхідності вам потрібно вимкнути морозильну камеру і розморозити її, видаливши лід, що скупчився. Система No Frost використовує спеціальний вентилятор, який забезпечує циркуляцію повітря через морозильну камеру. В результаті лід утворюється лише на випарнику, звідки віддаляється методом, аналогічним крапельному. Система No Frost має свої недоліки:– оскільки в камері відбувається постійна циркуляція повітря, холодильник сушить продукти. Проте це виявляється не дуже сильно, а продукти в будь-якому холодильнику бажано зберігати в упакованому вигляді.